Staff Capital Groep

Over ons SCG test

Staff capital groep is de perfecte partner voor nu en in de toekomst. Wij zijn specialist in payrollen, uitzenden en platformtechnologie en combineren dit met een gedegen en compliant backoffice.

Onze visie

"Personeel mag nooit de bottleneck van een organisatie zijn. Wij bieden tegen de beste prijs de beste oplossingen waardoor we groei voor onze opdrachtgevers mogelijk maken.”

Over staff capital groep

De geschiedenis van staff capital groep gaat terug naar 2002. In dat jaar heeft de huidige CEO, Rick Simons, het bedrijf payroll select opgericht. Payroll select was één van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Het bedrijf richtte zich destijds op het overnemen van langdurig werkende uitzendkrachten bij grote opdrachtgevers alsmede backoffice diensten voor intermediairs. Payroll select heeft een onstuimige groei achter de rug waarbij het naast organische groei tevens zes overnames heeft gedaan. In 2017 zijn alle alle overgenomen bedrijven geïntegreerd en heeft de organisatie een nieuw kantoor betrokken in Deventer.

Door economische groei en vergrijzing ontstaat er een steeds groter spanningsveld op de arbeidsmarkt. Daarbij bieden snelle technologische ontwikkelingen kansen voor bedrijven die hierop inspelen. De markt van bestaande aanbieders is conservatief en disruptieve innovaties van tech-bedrijven liggen op de loer.

Een unieke marktkans

Van origine is payroll select een ervaren payroll,- en backoffice partner. In 2018 is er gestart met het ontwikkelen en bouwen van nieuwe labels en diensten gericht op het alloceren van medewerkers, die via de inzet van platformtechnologie en apps hun weg naar werk weten te vinden. De digitalisering van HR-processen noemen we HR-Tech. Naast payroll select zijn hiertoe twee nieuwe labels opgericht: namelijk easyworx en easyjobs. Onder deze labels zijn een viertal diensten ontwikkeld die we vanaf medio 2020 zijn gaan introduceren.

 • flexplein
 • easystaffer
 • easyjobs

  juli 2020

 • easyoffice

  augustus 2020

Kerngetallen

 • 140

  medewerkers

 • 225

  mio. omzet 2020

 • 18000

  flexkrachten

 • 1250

  opdrachtgevers

Onze missie

“Groei mogelijk maken voor iedere onderneming”

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden zijn een belangrijke drijfveer voor de gehele organisatie. De waardes die wij belangrijk vinden geeft weer wie wij zijn en wat van ons kan worden verwacht.

 • betrokken

  Wij willen niets liever dan helpen bij datgene 
waar een ondernemer tegenop ziet. Een optimale service bieden aan alle medewerkers die via ons werkzaam zijn is de kern van onze dienstverlening.

 • betrouwbaar

  Onze gedegen backoffice en ervaren medewerkers staan garant voor een continue en betrouwbaar service alsmede een juiste en tijdige gegevensverwerking.

 • vernieuwend

  Innovatie en efficiëntie staan bij ons hoog in het vaandel. Wij investeren dan ook continu in het verbeteren van onze bestaande systemen, om zo steeds nieuwe ontwikkelingen toe te kunnen voegen.

Onze vernieuwde organisatie

Talentvolle medewerkers zijn onmisbaar in een organisatie om te kunnen groeien. Wij geloven dat talent het beste tot zijn recht komt als medewerkers hun passie kunnen uitvoeren en op de juiste plek zitten. Uitdagingen vragen om creatieve oplossingen en dat is waar wij dagelijks voor gaan. Met onze moderne blik op de arbeidsmarkt en onze jarenlange ervaring als strategisch partner geloven wij erin dat deze oplossingen vertaalbaar zijn in een HR-tech dienstverlening.

Onze vernieuwde dienstverlening brengen wij onder in drie merken: easyworx, payroll select en easyjobs. Deze merken hebben ieder een unieke plek in de markt dankzij innovatie en krachtige onderliggende platformen zoals easystaffer, flexplein en easyoffice. Vanuit deze merken helpen wij bedrijven en organisaties bij het behalen van hun doelstellingen en het oplossen van complexe of juiste simpele vraagstukken met betrekking tot HR-processen in de breedste zin van het woord.

Ondersteunend aan deze merken ontwikkelen wij digitale producten. Deze oplossingen helpen onze klanten bij het verbeteren en aanvullen van deze HR-processen. Digitale innovatie speelt een belangrijke rol binnen onze organisatie en dit vertaalt zich in onze eigen digitale platformen. Staff capital groep biedt hiermee een unieke combinatie van persoonlijke aanpak en technologische oplossingen.